Meny

Färdiland

Vid Suorva, Narvik-Tornio med faltkajaker och prototypkärra/rigg © Olof Marzelius 2003

 

Färdiland™ – Funktion i mängder för dig som vill långt med kajak. Konstruktionen sprang år 2003 ur bristen på färdiga fungerande lösningar att köpa. Det var då en korsning av norra Skandinavien med faltkajaker som ställde kraven.

Turen den gången gick från Narvik till Tornio via fjordar, berg, små vattendrag, Luleälven med dess sjöar och kraftverk samt Bottenviken (se ”Bildreportage”). Vi behövde en robust och stabil kärra som skulle klara två kajaker – två kärror hade blivit för otympligt. Vi behövde något som tog liten plats och var enkelt att packa i ryggsäckar och kajaker. Vi behövde något som gick att segla med. Konstruktionen löste detta.

Sedan 2003 har lösningen förfinats ytterligare och har nu blivit produktserien Färdiland™ – kajakkärra, bagagekärra, rigg med storsegel, bekväm friluftsfåtölj, samt bekväm lättviktshängmatta, allt enkelt och utan verktyg monter- och demonterbart i lätt stuvbara delar. Den består dessutom av sitt eget fodral. Allt är i minsta detalj genomarbetat och av mycket hög kvalitet.

Priser inklusive moms:
Kajakkärra med vagga/fodral/sits: 2 650 kr
Storsegel med mastfot och skot: 2 850 kr
Bagagekärrehandtag: 570 kr
Hängmatta med linor: 825 kr