Meny

Som friluftsfåtölj

friluftsfatolj

Ofta när man ute i det fria vill man sitta ner, kanske för att äta, läsa, prata eller bara njuta av stunden. Då sitter man ju gärna bekvämt. Med Färdiland™ kan du göra det, detta tack vare konstruktionen med den kupiga nätvaggan.

Med bagagekärrhandtaget monterat sitter du bekvämt och avslappnat, som i en vanlig låg fåtölj. Släpp bara ned handtaget på marken och slå dig ner i vaggan med benen åt handtaget till. Du kommer upp en bit från marken och får en skön sits att sitta i (man kommer upp något högre än på bilden, där det bortre hjulet står i en svacka).

Om du vill ha svalka är nätmaterialet skönt som det är. Vill du ha isolering eller skydd från vinden lägger du någonting under dig.

Utan handtaget monterat erbjuder Färdiland™ två sätt att sitta:
-Antingen som i en vanlig låg fåtölj precis som ovan, men med den skillnaden att du utan handtaget får hålla balansen själv. Detta kan vara skönt för en stund, fungera för en måltid, eller vara ett bra sätt att hålla sig vaken om man behöver det. Det är dock inte så avslappnande i längden.
-Eller också lutar man ner kajakkärran och sitter på någon form av vaddering, gärna lagd inuti nätvaggan, och använder vaggan mer som ett bekvämt ryggstöd.

Huvudsyftena för vilka Färdiland™ är utvecklad är dock som kajakkärra, rigg för segling, bagagekärra och för god stuvbarhet. Fåtöljfunktionen är med på köpet och inget produkten optimerats för. Bredden mellan rören på 46 cm kan inte förväntas passa allas kroppar, inte heller kanske alla vill sitta så lågt som fåtöljen Färdiland™ medger. Detta till trots är fåtöljfunktionen en väldigt skön och användbar bonus.