Meny

Som kajakkärra

fortojd_pa_loire

Färdiland™ är utvecklad för att färdas med kajaker på många sätt. Till sjöss med segel, demonterad inuti en kajak eller väska, på akterdäck eller till och med som dragkärra för bagage eller faltkajaker i sina packväskor. Men huvuduppgiften är nog ändå oftast just som kajakkärra. Som sådan har Färdiland™ många unika och väldigt bra egenskaper.

Kärran är lång och med de vaggor av band som kajakens tyngd vilar i blir trycket mycket glest, jämnt och skonsamt fördelat runt skrovet. Sydda i vaggan är också spännremmar med snäpplås för att bekvämt fixera kajaken vid kärran, inga lösa remmar behövs. I nätvaggan, under kajaken, kan man dessutom om man så vill, transportera små saker med vars tyngd man inte vill belasta skrovet.

Hjulbasen är bred vilket gör kärran mycket stabil i sidled. Detta är skönt att veta såväl i terräng som i stadsmiljö. Hjulen i sig är breda och stora nog för att klara sig bra på både sand och blött gräs. De är också stora nog för att rulla lätt, men kompakta nog att vara packbara. Att de har innerslang gör dem säkrare mot läckage, lagningsbara och framförallt pumpbara även med en liten handpump, vilket är viktigt om oturen skulle vara framme när man är långt ifrån närmsta kompressor. Det längsgående däckmönstret bidrar också till det bra rullet. Hjulaxeln är i rostfritt syrafast stål och tål lång tids hård körning även i smutsig miljö, utan att slitas ut så som aluminiumaxlar snabbare gör.

Materialen är även valda för att tåla salt och sol under långa tider. För korrosionsbeständighetens skull används rör av syrafast rostfritt stål och naturanodiserat aluminium. V-blocken är i svart UV-tålig glasfiberarmerad polyamid. Alla sydda delar är i stark, UV-tålig och snabbtorkande svart polyester.

Färdiland™ är rakt igenom mycket välarbetad, med fin finish och utan vassa delar. Kärran är enkelt och utan verktyg helt demonterbar i sina beståndsdelar – hjul, raka rör, små och mjukt formade plastbeslag samt den sydda vaggan. Den är därmed mycket lätt att stuva i en kajaks packutrymmen eller i en packväska tillsammans med en hopfälld faltkajak. Alla hårda komponenter går dessutom att stuva i det med dragkedja förslutbara fodral som nätvaggan också utgör. Spännremmarna kan då om man vill användas som axelband.

Pris kajakkärra: 2650 kr inkl. moms
Segel och bagagekärrehandtag tillkommer om så önskas.