Meny

Företaget

talt_i_natten

Marzelius Funktionell Design startade jag 1998 för att tillverkningen och försäljningen hade blivit så seriös. Det gällde framförallt friluftssportkläder, men också festklänningar, andra finkläder och vardagskläder. Annan friluftsutrustning ritade och tillverkade jag också. Jag behövde industriella maskiner och jag behövde handla av grossister, en firma var lämplig.

Fotografi med bildförsäljning och föreläsningar har alltid funnits som särsysslor då tillfällena yppat sig, och det kommer så fortsätta.

Detta har rullat på i maklig takt, och har varit utmärkta och roliga komplement till deltidsjobbet som maskinkonstruktör, alla hobbys och livet i övrigt.

När jag 2003 hade konstruerat den kärra som skulle bli föregångaren till Färdiland™ tänkte jag inte på den som en framtida produkt för Marzelius Funktionell Design. Det var Per Lind på Avanza Kayak & Outdoor som upplyste om hur helt unik den var och att den verkligen borde ut på marknaden. Tre och ett halvt år har det sedan tagit att först låta sig övertygas, och att sedan vidareutveckla och förfina den till den färdiga produkt vi nu våren 2007, introducerar på den svenska marknaden.

Marzelius Funktionell Design har med Färdiland™ tagit ett stort kliv. Då Färdiland™ inte bara är baserad på sydda delar är det naturligt att inte längre göra all tillverkning själv, utan att köpa in de olika komponenterna av ett antal specialiserade underleverantörer, alla i närområdet kring Göteborg.