Meny

Som hängmatta

hangmatta

På landet © Olof Marzelius 2007

Hängmattans enormt avslappnande egenskaper och komfort kan lätt glömmas bort i perioder. Men hängmattan i produktserien Färdiland™ är väldigt lätt och smidig, så du kan mycket enkelt ta den med dig ut på turer, semester eller hänga upp den där hemma. Därför kan nu denna källa till njutning och avslappning ges det uppsving den är så väl värd.

Tack vare att två av rören från kärran/riggen används för att spänna ut nätet i ändarna dras inte hängmattan ihop runt kroppen såsom på vissa resehängmattor, utan istället ligger man bekvämt i en mjuk, öppen fördjupning. (Rören är ju ändå med om man är ute med kärra eller segel).

I vissa fall kan också hängmattan, tillsammans med ett regnöverdrag, myggnät eller bara som den är, till och med ersätta tält och liggunderlag.

Samma starka, lätta och snabbtorkande material som används i vaggan/sitsen/fodralet, används också i hängmattan, så den bidrar inte med mycket extra vikt eller volym till turen. Skulle den bli kvar ute en regnig natt så torkar den snabbt så fort när den får chansen. Solljus tål den svarta polyestern också utmärkt.

I vardera änden är fäst ett ”V” av tamp, vilket löper genom pluggar som träs i rörändarna och spänner isär hängmattan.

Allt hängs upp med linor som ingår. Lämpliga upphängningspunkter är robusta, inte vassa och minst 3,2 meter ifrån varandra (karbinhakar och rör ingår inte, däremot pålstekar).

Bredd: 70 cm
Ligglängd: 210 cm
Vikt (utan rör): 450 gram
Pris, hängmatta med linor: 825 kr inkl. moms